Vastgoedbeheer in de leisure

Vakantieresort in permanente nieuwstaat

Vakantieparken en vakantieresorts worden het hele jaar door intensief gebruikt door steeds weer andere personen. Beheerders en eigenaren hebben er veel werk aan om de woningen, appartementen en andere gebouwen in tiptop conditie te houden. Verhuurder Dormio legt de lat hoog: haar vastgoed moet permanent in nieuwstaat blijven. Met WISH lost ze die belofte in.
.

Dormio Vakantie Resort Maastricht

Dormio verhuurt namens investeerders luxe huizen en appartementen op vakantieresorts in heel Europa. Naast verhuur doet ze ook het beheer ervan. Dormio Resort Maastricht is de nieuwste loot aan de Dormio-stam. Het resort omvat een luxe vakantiedorp met onder meer woningen, appartementen en een hotel. Een deel van het gloednieuwe resort is op moment van schrijven reeds in gebruik, een ander deel is in aanbouw en wordt binnenkort opgeleverd.

Dormio resort

Belofte inlossen

Al tijdens de bouw liet Kevin Kruijntjens, manager Technische Dienst van Dormio Resort Maastricht, zijn gedachten gaan over het langjarige onderhoud ervan. “Met 126 woningen en 79 appartementen vind ik een meerjaren onderhoudsplanning een must. We kunnen er alles rondom vastgoed in vastleggen en documenteren. Dat scheelt alleen al heel veel tijd bij het maken van begrotingen, ik heb immers altijd inzicht. Daar komt nog iets bij: we beloven eigenaren en huurders dat de woningen op het resort permanent in nieuwstaat verkeren. Die belofte kun je alleen nakomen als je weet wat een woning de komende jaren nodig heeft om haar in die staat te houden.”  

Tot op huisnummerniveau

Voor de realisatie van een MJOP selecteerde Kevin Facility Kwadraat, mede op basis van de betrokkenheid die het liet zien en de bereidheid die het toonde om proactief mee te denken. Samen richtten ze de software in. Het resultaat was een zeer gedetailleerd overzicht – op huisnummerniveau – van de accommodatieportefeuille van het Maastrichtse resort. Van de maatvoering per woning tot het aantal ruimtes, de installaties en de typerende kenmerken van de woning. Daarnaast biedt WISH uitgebreide mogelijkheden voor alle grote en kleine onderhoudsmeldingen per woning of appartement.

Ik was blij verrast met de betrokkenheid van Facility Kwadraat. Die leidde tot oplossingen voor kwesties waaraan ik zelf nog niet had gedacht.

Extra dimensie aan gastvrijheid

Extra waardevol vindt Kevin de koppeling die Facility Kwadraat opperde met het boekingssysteem. Kevin: “Wat mij betreft een schot in de roos. Globaal werkt het zo: ons boekingssysteem meldt het aan de schoonmaakdienst als gasten uit een woning zijn vertrokken. De schoonmaakdienst – die gebruikmaakt van WISH Meldingenbeheer – gaat direct in de woning aan de slag. Zodra zij klaar is, meldt ze dat via de app Meldingenbeheer. Dankzij de koppeling met het boekingssysteem is direct duidelijk dat de woning gereed is voor de volgende gasten. Die kunnen daardoor eerder inchecken en eerder aan hun vakantie beginnen.” Deze oplossing geeft volgens Kevin een extra dimensie aan de servicegraad voor gasten. “En zo’n zogenoemde wisseldag verloopt voor onze medewerkers een stuk efficiënter.”

WISH als ‘agenda’

Een andere oplossing die leidt tot meer kwaliteit, efficiency én veiligheid is de WISH-module voor legionellapreventie. Die geeft automatisch een melding zodra een woning zes dagen leeg staat. “Voor mij het signaal om direct de leidingen te laten doorspoelen. WISH werkt voor mij echt als een agenda, ik kan niet meer zonder.”

Service voor woningeigenaren

Aan de ‘achterzijde’ van het pakket levert een zogenoemd Business Intelligence-systeem rapportages af met alle vastgoedgegevens die in WISH zijn ingevoerd. Wil Dormio iets weten over het aantal reparaties op één adres, dan zijn ze er zo uit te destilleren. Ook qua onderhoudsplanning bieden deze rapportages winst: Dormio ziet precies welke budgetten ze moet reserveren voor het onderhoud de komende tien jaar. Handig, omdat ze daarmee ook inzicht aan eigenaren geeft over de noodzakelijke kosten op lange termijn.

Betrouwbare data

“Er zijn grote geldbedragen mee gemoeid om de kwaliteit te handhaven zoals dit resort dat nu biedt. Voor ons én voor de woningeigenaren. WISH helpt ons om daar zicht op te houden en onze keuzes voor de hoogste kwaliteit te baseren op betrouwbare data.”

Ontdek ook de kracht van het kwadraat

Net als Dormio Resort Maastricht slimme software nodig? Download de bedrijfsbrochure over WISH (FMIS) en Facility Kwadraat.

 

Ook deze bedrijven gebruiken oplossingen van Facility Kwadraat . Toon alle opdrachtgevers

 

contact man

 

 

Meer weten over de kracht van Facility Kwadraat?

Wij ondersteunen al meer dan 25 jaar met grote betrokkenheid organisaties bij het krijgen van grip op het facilitair en vastgoedbeheer.

073 - 644 46 44 Demo op maat