Grip op vastgoed, facilities en meerjarenonderhoud in het onderwijs

Vastgoedprocessen in het onderwijs

Een school moet een veilige en prettige omgeving zijn. Voor leerlingen om onderwijs te krijgen en voor leerkrachten om onderwijs te geven. Hoewel schoolbesturen vaak geen eigenaar zijn van het schoolgebouw, zijn ze wel verantwoordelijk voor het onderhoud. De adviseurs en het FMIS van Facility Kwadraat houden rekening met de specifieke eisen in het onderwijs. Van de veiligheidsvoorschriften van speeltoestellen tot de vervangingstermijn voor apparatuur in het lokaal voor technisch onderwijs.

Stichting PCOU Willibrord

Stichting PCOU Willibrord

Waar gemeenten de wettelijke taak hebben om scholen te bouwen, zijn schoolbesturen sinds 2015 zelf verantwoordelijk voor de staat van het buitenonderhoud. Schoolbestuur PCOU Willibrord stroomlijnde hiervoor alle onderhoud van haar tientallen schoolgebouwen die onder haar paraplu vallen. Dat deed ze met FMIS WISH en de diensten van Facility Kwadraat. Ze maakt voor maximale grip inmiddels gebruik van diverse WISH-modules.

De Onderwijsspecialisten

De Onderwijsspecialisten

Hoe zorg je dat facilitaire meldingen van meer dan twintig scholen vlot worden opgelost? Facilitair Beheer van De Onderwijsspecialisten, de serviceorganisatie van 25 scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs in Oost-Nederland, vertrouwt op WISH van Facility Kwadraat. “Daarmee zeiden we vaarwel tegen de papieren lijsten en notitieblokken”, weet Ab Michielsen nog, Coördinator Facilitair Beheer. “Wat het ons bracht? Rust in het hoofd.”

Bekijk ook de cases uit andere sectoren

 

Ook deze bedrijven gebruiken oplossingen van Facility Kwadraat . Toon alle opdrachtgevers

 

contact man

 

 

Meer weten over de kracht van Facility Kwadraat?

Wij ondersteunen al meer dan 25 jaar met grote betrokkenheid organisaties bij het krijgen van grip op het facilitair en vastgoedbeheer.

073 - 644 46 44 Demo op maat