Ervaringen met Facility Kwadraat, FMIS WISH en MJOP

Facility Kwadraat heeft meer dan 100 opdrachtgevers die gebruikmaken van onze software FMIS WISH, een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) en advies over vastgoed. Zij zijn verspreid over de sectoren zorg, onderwijs, gemeenten (non-profit) en bedrijven (profit). Lees hier de verschillende cases over hoe zij onze software en dienstverlening ervaren.

Van Tilburg Bastianen

Van Tilburg Bastianen

Als onderdeel van een compleet vastgoedbeheer hebben onze inspecteurs het onderhoud op lange termijn in kaart gebracht en een eerste meerjarenonderhoudsplan opgesteld (MJOP) om vervolgens het plan jaarlijks te actualiseren en de panden driejaarlijks te herinspecteren.

Dormio Resort Maastricht en vastgoedbeheer

Dormio Resort Maastricht en vastgoedbeheer

Vakantieparken en -resorts worden het hele jaar door intensief gebruikt door steeds weer andere personen. Beheerders en eigenaren hebben er veel werk aan om de woningen, appartementen en andere gebouwen in tiptop conditie te houden. Verhuurder Dormio legt de lat hoog: haar vastgoed moet permanent in nieuwstaat blijven.

Prisma en integraal beheer

Prisma en integraal beheer

Zorgorganisatie Prisma uit Waalwijk digitaliseerde haar vastgoed- en facilitair beheer met FMIS WISH van Facility Kwadraat. Groot pluspunt: naadloze aansluiting met bestaande softwaresystemen. Daarmee weet Prisma direct welke financiële consequenties er volgen voor faciliteiten en vastgoed wanneer er veranderingen optreden in zorgzwaartepakketten van cliënten of bij nieuwe financieringsconstructies.

Zorggroep Sint Maarten en onderhoud

Zorggroep Sint Maarten en onderhoud

Grip houden op de onderhoudskosten van vastgoed is meer dan onderhoudsplannen opstellen en daar een prijskaartje aan hangen. Volgens Tim Rodger, Vastgoedmanager van Zorggroep Sint Maarten in Denekamp, is doordacht meerjarenonderhoud een strategische pijler om als zorgorganisatie rendement te boeken. Hij nam Facility Kwadraat in de arm om hiervoor de basis te leggen.

Abrona en Vastgoedrekenen

Abrona en Vastgoedrekenen

De ingrijpende maatregelen die de overheid losliet op de zorgsector waren voor zorgorganisatie Abrona aanleiding om zich over de waardeontwikkeling en het rendement van haar vastgoed te buigen. Facility Kwadraat ontwikkelde hiervoor de module FMIS WISH Vastgoedrekenen. Dankzij de WISH software voor Vastgoedrekenen kan Abrona voortaan sturen op de meerjarige waardeontwikkeling van het vastgoed en slagen maken in strategisch portefeuillebeheer.

Gemeente Rijswijk

Gemeente Rijswijk

WISH behoort al vijftien jaar tot de standaard werkuitrusting van veel Rijswijkse ambtenaren. “We weten precies hoe het met onze gebouwen is gesteld en wat er nodig is om ze in goede staat te houden”, vertelt de gegevensbeheerder van de afdeling Sport en Maatschappelijk Vastgoed. “Zo staan we nooit voor verrassingen.”

Dichterbij en Verhuurbeheer

Dichterbij en Verhuurbeheer

Dichterbij, een instelling voor jong en oud met een verstandelijke beperking, stelt een groot deel van haar inkomsten veilig via verhuur van wooneenheden. Reden: de scheiding tussen wonen en zorg en de nieuwe financieringsstructuren die daarvoor nodig zijn. Dichterbij heeft daarvoor al haar vastgoed en financiële stromen in kaart gebracht met FMIS WISH Verhuurbeheer van Facility Kwadraat.

Stichting PCOU Willibrord

Stichting PCOU Willibrord

Waar gemeenten de wettelijke taak hebben om scholen te bouwen, zijn schoolbesturen sinds 2015 zelf verantwoordelijk voor de staat van het buitenonderhoud. Schoolbestuur PCOU Willibrord stroomlijnde hiervoor alle onderhoud van haar tientallen schoolgebouwen die onder haar paraplu vallen. Dat deed ze met FMIS WISH en de diensten van Facility Kwadraat. Ze maakt voor maximale grip inmiddels gebruik van diverse WISH-modules.

De Onderwijsspecialisten

De Onderwijsspecialisten

Hoe zorg je dat facilitaire meldingen van meer dan twintig scholen vlot worden opgelost? Facilitair Beheer van De Onderwijsspecialisten, de serviceorganisatie van 25 scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs in Oost-Nederland, vertrouwt op WISH van Facility Kwadraat. “Daarmee zeiden we vaarwel tegen de papieren lijsten en notitieblokken”, weet Ab Michielsen nog, Coördinator Facilitair Beheer. “Wat het ons bracht? Rust in het hoofd.”