Ervaringen met Facility Kwadraat, FMIS WISH en MJOP

Facility Kwadraat heeft meer dan 100 opdrachtgevers die gebruikmaken van onze software FMIS WISH, een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) en advies over vastgoed. Zij zijn verspreid over de sectoren zorg, onderwijs, gemeenten (non-profit) en bedrijven (profit). Lees hier hoe klanten onze software en dienstverlening ervaren.

verduurzamen in de zorg bij carante groep

Monique Mocking, vastgoedadviseur , vertelt op welke wijze zij verduurzamen en de CO2 Reductie Tool inzetten met WISH software . Weten waarom het beheer van vastgoeddata binnen een zorgorganisatie een vak is, volgens Monique?

Zorgvastgoed Ipse de Bruggen

Zorgvastgoed Ipse de Bruggen

De primaire taak van een zorgorganisatie is zorgen voor cliënten. Onmisbaar daarbij is de organisatie van zorg. Niet alleen door ‘aan de voorkant’ de juiste zorgprofessionals in te zetten, maar ook door achter de schermen te zorgen voor goede huisvesting en faciliteiten. Bij het beheren van vastgoed- en facilitaire processen maakt Ipse de Bruggen gebruik van FMIS WISH. Lees hoe functioneel applicatiebeheerders Joyce en Cathy samen de regie strak in handen hebben.

Vencomatic Group

Vencomatic Group

Vencomatic Group levert innovatieve systemen voor pluimveebedrijven over de hele wereld. Het hoofdkantoor is een duurzaam gebouw in de vorm van een groot ei van 36.000 vierkante meters vol met techniek. Manager Facility Roel Dirkx wil met een MJOP een stap maken naar planmatig onderhoud om de duurzaamheid en kwaliteit ook over 30 jaar te kunnen borgen.

Van Tilburg Bastianen

Van Tilburg Bastianen

Als onderdeel van een compleet vastgoedbeheer hebben onze inspecteurs het onderhoud op lange termijn in kaart gebracht en een eerste meerjarenonderhoudsplan opgesteld (MJOP) om vervolgens het plan jaarlijks te actualiseren en de panden driejaarlijks te herinspecteren.

Dormio Vakantie Resort Maastricht en vastgoedbeheer

Dormio Vakantie Resort Maastricht en vastgoedbeheer

Vakantieparken en -resorts worden het hele jaar door intensief gebruikt door steeds weer andere personen. Beheerders en eigenaren hebben er veel werk aan om de woningen, appartementen en andere gebouwen in tiptop conditie te houden. Verhuurder Dormio legt de lat hoog: haar vastgoed moet permanent in nieuwstaat blijven.

Zorggroep Sint Maarten en onderhoud

Zorggroep Sint Maarten en onderhoud

Grip houden op de onderhoudskosten van vastgoed is meer dan onderhoudsplannen opstellen en daar een prijskaartje aan hangen. Volgens Tim Rodger, Vastgoedmanager van Zorggroep Sint Maarten in Denekamp, is doordacht meerjarenonderhoud een strategische pijler om als zorgorganisatie rendement te boeken. Hij nam Facility Kwadraat in de arm om hiervoor de basis te leggen.

Abrona en Vastgoedrekenen

Abrona en Vastgoedrekenen

De ingrijpende maatregelen die de overheid losliet op de zorgsector waren voor zorgorganisatie Abrona aanleiding om zich over de waardeontwikkeling en het rendement van haar vastgoed te buigen. Facility Kwadraat ontwikkelde hiervoor de module FMIS WISH Vastgoedrekenen. Dankzij de WISH software voor Vastgoedrekenen kan Abrona voortaan sturen op de meerjarige waardeontwikkeling van het vastgoed en slagen maken in strategisch portefeuillebeheer.

Gemeente Rijswijk

Gemeente Rijswijk

WISH behoort al vijftien jaar tot de standaard werkuitrusting van veel Rijswijkse ambtenaren. “We weten precies hoe het met onze gebouwen is gesteld en wat er nodig is om ze in goede staat te houden”, vertelt de gegevensbeheerder van de afdeling Sport en Maatschappelijk Vastgoed. “Zo staan we nooit voor verrassingen.”

Dichterbij en Verhuurbeheer

Dichterbij en Verhuurbeheer

Dichterbij, een instelling voor jong en oud met een verstandelijke beperking, stelt een groot deel van haar inkomsten veilig via verhuur van wooneenheden. Reden: de scheiding tussen wonen en zorg en de nieuwe financieringsstructuren die daarvoor nodig zijn. Dichterbij heeft daarvoor al haar vastgoed en financiële stromen in kaart gebracht met FMIS WISH Verhuurbeheer van Facility Kwadraat.

Stichting PCOU Willibrord

Stichting PCOU Willibrord

Waar gemeenten de wettelijke taak hebben om scholen te bouwen, zijn schoolbesturen sinds 2015 zelf verantwoordelijk voor de staat van het buitenonderhoud. Schoolbestuur PCOU Willibrord stroomlijnde hiervoor alle onderhoud van haar tientallen schoolgebouwen die onder haar paraplu vallen. Dat deed ze met FMIS WISH en de diensten van Facility Kwadraat. Ze maakt voor maximale grip inmiddels gebruik van diverse WISH-modules.

Wish: Het meest toegankelijke vastgoed en Facility Systeem