Grip op vastgoed en facility management in de zorg

EÉN SYSTEEM BOORDEVOL INZICHT

De primaire taak van een zorgorganisatie is zorgen voor cliënten. Onmisbaar daarbij is de organisatie van zorg. Niet alleen door ‘aan de voorkant’ de juiste zorgprofessionals in te zetten, maar ook door achter de schermen te zorgen voor goede huisvesting en faciliteiten. Bij het beheren van vastgoed- en facilitaire processen maakt Ipse de Bruggen gebruik van FMIS WISH.

Gehandicaptenzorgorganisatie Ipse de Bruggen heeft meer dan vierhonderd zorg- en dagbestedingslocaties in Zuid-Holland. Hier staat ze elke dag paraat om cliënten een fijn leven en een thuis te geven, waarbij het vanzelfsprekend is dat het met de huisvesting goed geregeld is.

Vastgoedbeheer als kloppend facility hart

Daarop sturen doet Ipse de Bruggen met FMIS WISH. Hiermee heeft de organisatie de touwtjes in handen als het gaat om soepel lopende vastgoed- en facilitaire processen. “ WISH Vastgoedbeheer beschouwen we als het kloppende hart van wat we hier doen”, vertellen functioneel applicatiebeheerders Joyce Zeitler en Cathy den Boer. “Veel gegevens van onze gebouwen staan hierin, tot de afzonderlijke ruimtes aan toe. Alle andere WISH-modules waarvan we gebruik maken, zijn hieraan gekoppeld. Dat levert een overzichtelijke, zeer complete en efficiënte applicatie op. Alle data die ertoe doet, staat erin.”

Ipse de Brugge 880x626px pictures-in-text4_300dpi

Meldingenbeheer stimuleert klanttevredenheid

Efficiency, zoals het beperken van doorlooptijden, bereikt de zorgorganisatie met de module Meldingenbeheer. Die richtte Facility Kwadraat zo voor Ipse de Bruggen in dat melders van reparatieverzoeken sneller worden geholpen en de uitvoerder zo min mogelijk administratie hoeft te doen. Een geïntegreerde Producten en Diensten Catalogus en demarcatielijsten van huurovereenkomsten helpen daarbij. Al deze data geven het management bovendien de stuurinformatie die nodig is voor strategisch vastgoedbeheer. In een recent klanttevredenheidsonderzoek gaven cliënten aan zeer tevreden te zijn over hun huisvesting. “Daar dragen oplossingen zoals deze zeker aan bij.”

‘Ons systeem biedt inzicht in onze gebouwbeheerprocessen. Hebben we die in de grip, dan profiteren onze cliënten daarvan.’

Maatwerk in oplossingen

De reeks aan WISH-modules waarvan Ipse de Bruggen gebruik maakt, omvat ook maatwerk om de module perfect passend te maken. Zo zorgde Facility Kwadraat ervoor dat in de mobiele versie van Meldingenbeheer de kostensoort en kostenplaats ook inzichtelijk én aan te passen zijn voor uitvoerders. Daardoor is de kans op foute informatie aan leveranciers kleiner en verloopt de facturatie beter. Maatwerk manifesteert zich ook bij de stroomlijning van het inkoopproces. “Facility Kwadraat heeft de modules Meldingenbeheer en Projectadministratie via API-koppelingen verbonden aan ons inkoopsysteem”, aldus Joyce en Cathy. “Sindsdien wisselen WISH en ons inkoopsysteem onderling alle data uit die komt kijken bij het inkopen van producten of diensten. Van opdracht tot facturatie en de controle daarop.”

Ipse de Brugge 880x626px pictures-in-text1_300dpi

Eigen regie met applicatiebeheer

Joyce en Cathy zijn fulltime bezig met het FMIS. Ze maken hierbij gebruik van dWISH-module Applicatiebeheer waardoor ze zelf de regie hebben en houden“Wijzigingen doorvoerenvelden aanmaken… we doen het allemaal zelf. Onze achtervang is Facility Kwadraat. Daar kloppen we aan voor vragen of aanvullend adviesWe hebben er een vaste contactpersoon die onze organisatie goed kent. En ook de helpdeskmedewerkers kennen we inmiddels bij hun voornaam.”  

Ambitie voor de toekomst

De komende tijd wil Ipse de Bruggen de functionaliteiten van haar WISH-modules uitbreiden. “We denken onder meer aan het optimaliseren van de Meerjarenonderhoudsmodule en het koppelen van WISH Energiebeheer aan ons eigen energiemonitoringsysteem. Facility Kwadraat is hierbij hun partner in ontwikkeling’. “Samen gaan we de applicaties op maat van Ipse de Bruggen snijden, inclusief alle innovaties waarover de modules in de loop der tijd zijn gaan beschikken.”  

>>Website gehandicaptenzorg Ipse de Bruggen

Ontdek ook de kracht van het kwadraat

Net als Ipse de Bruggen FMIS WISH inzetten als kloppend facility-hart voor uw vastgoed? Ontdek onze software en dienstverlening en download onze brochure. Of vraag gewoon een gratis adviesgesprek aan!

 

Ook deze bedrijven gebruiken oplossingen van Facility Kwadraat . Toon alle opdrachtgevers

 

contact man

 

 

Meer weten over de kracht van Facility Kwadraat?

Wij ondersteunen al meer dan 25 jaar met grote betrokkenheid organisaties bij het krijgen van grip op het facilitair en vastgoedbeheer.

073 - 644 46 44 Demo op maat