Case Verduurzaming in de zorg met WISH

Case Verduurzaming in de zorg met WISH

CO2 routekaarten, CO2 reductietool , Erkende Maatregelen Energiebesparing, DMJOP en meer, zijn ondersteunend aan de verduurzaming van het vastgoed. Maar hoe ziet de verduurzaming in de praktijk eruit?

In onze nieuwste case leest u op welke wijze Monique Mocking, vastgoedadviseur bij Carante Groep met WISH  ‘de route’ naar duurzaam vastgoed uitstippelt. Carante Groep is een samenwerkingsverband van tien zelfstandige zorgorganisaties in heel Nederland.
De kwaliteit van zorg staat bij Carante Groep voorop. Goede, toekomstbestendige huisvesting die duurzaam is, draagt daaraan bij. Niet alleen vanuit allerlei (komende) wettelijke verplichtingen, maar ook vanuit haar maatschappelijke rol om te zorgen voor kwaliteitsverbetering en beschikbaarheid van voldoende huisvesting waaraan behoefte is. Carante Groep gebruikt FMIS WISH om de vraagstukken rond huisvesting en vastgoed integraal te benaderen.

Onlangs is Carante Groep bij één van de aangesloten zorgorganisaties gestart met een pilot om de CO2 Reductie Tool Zorg te implementeren. Deze proef moet duidelijk maken hoe medewerkers efficiënt alle verduurzamingsdata in WISH invoeren, tot de meterstanden en de verbruiksgegevens aan toe.

‘Beheer van een vastgoeddatabase is een vak!’

Kwaliteit van data wordt steeds belangrijker en daarmee ook het gebruik van WISH. Zo benut Carante Groep de WISH CO2-reductietool ook voor externe verantwoording en komt binnenkort eveneens de taxatieplicht voor gefinancierd vastgoed om de hoek kijken. Monique: “Het beheren van de kwaliteit van de vastgoeddata vraagt continu aandacht, van het direct vastleggen van mutaties in vastgoed en het uitvoeren van periodieke kwaliteitscontroles op de vastgoeddata tot het beoordelen van nieuwe ontwikkelingen – zoals verplichte taxaties – op de gevolgen voor de noodzakelijke data. Het beheren en bijhouden van de vastgoeddatabase wordt steeds meer een vak!”

Download hier de hele case Carante Groep verduurzaming

 

Wish: Het meest toegankelijke Vastgoed en Facility Systeem