DMJOP scenario's verduurzaming

DMJOP-Scenario’s’ is onze jongste extra softwareoplossing in de module Meerjarenonderhoudsplan. Waarmee u zelf varianten van uw (duurzaam) MJOP samenstelt en onderzoekt. En waarvan u binnen het abonnement van FMIS WISH kosteloos gebruikt kunt maken. Om uw organisatie en het milieu nog beter en aantrekkelijker te maken.

Deze software oplossing is zeer geschikt voor het dynamisch managen van de verbeterplannen van uw vastgoed, want

 

 • u ‘speelt’ onbeperkt met uw vastgoeddata, zonder het originele MJOP, volgens NEN 2767, te wijzigen. De software biedt u de ruimte meerdere scenario’s met elkaar te vergelijken en uw eigen route te bepalen in de verduurzaming.
 • in WISH MJOP is de CO2-reductietool en het pakket aan erkende energiebesparende maatregelen standaard ingebouwd. Waardoor het managen van de verbetermaatregelen een stuk gemakkelijker en sneller gaat.
 • u kunt optimaal gebruik maken van de natuurlijke momenten van vervanging en renovaties van de vastgoedobjecten en elementen.
 • ook als u geen (actueel) meerjarenonderhoudsplan heeft, kunnen we u helpen met het maken ervan. 
Voorbeeldview. Klik voor vergroting.

Hoe werkt een DMJOP-scenario

Met WISH MJOP krijgt u inzicht in het onderhoud en de kansen om te verduurzamen. Op eenvoudige wijze leidt onze software u naar een nieuw scenario. In een paar simpele kliks bepaalt u de inhoud (data). U selecteert een of meerdere vastgoedobjecten waarvan u de elementen, bewerkingen en gebreken wilt kopiëren naar het nieuwe scenario.

U selecteert en WISH kopieert de data. Vervolgens bewerkt u het DMJOP-scenario en de elementen, zoals u dat wenst (en gewend bent). Zo kunt u eenvoudig een variant van het onderhoudsplan samenstellen. Om bijvoorbeeld toekomstig investeringen, terugverdientijd en reductie in gas, energie en Co2 te beoordelen.

Tevreden over een scenario? Dan kunt u het scenario met één klik opnemen in  het basisplan.

 

Het belang van DMJOP-Scenario’s

Scenario’s zijn nodig, omdat keuzes veelal worden gemaakt vanuit verschillende belangen. Onze ‘Scenario’s’ helpen deze invalshoeken extra te belichten. Zodat de impact van de keuze helder is. De belangen zijn bijvoorbeeld:

 • de conditie NEN 2767 en het risico;
 • de CO2-Reductie en gas- en energiebesparingen;
 • de investering en de financiering;
 • de planning en de organisatie.

Naast onze dashboards en standaard rapporten zijn er drie extra rapporten beschikbaar gesteld. Deze rapporten tonen alleen de gegevens van de vastgoedobjecten die geselecteerd zijn voor een bepaald scenario. De extra rapporten zijn: 

 

 • Rapport ‘MJOP scenario vs origineel;
 • Rapport ‘Conditiemeting scenario vs origineel’;
 • Rapport ‘CO2-reductie per gebouw’.

Praktische software voor de CO2-routekaart

Of het nu gaat om gemeentelijk vastgoed, zorgvastgoed of onderwijshuisvesting, het richting geven aan de verduurzaming blijft voor iedere sector een complexe opgave. Ook met een sectorale routekaart.

Beschikt u over een eigen CO2-routekaart? Dan beschikken wij over praktische software voor het realiseren van uw verduurzamingsplannen! Want met WISH Meerjarenonderhoudsplan legt iedere organisatie een bruikbaar fundament voor de onderbouwing van de C02-reductie en de investeringsbehoefte.

Nota Bene: Ook de module WISH Vastgoedrekenen kent scenario’s, een krachtige rekenfunctie met ingebouwde bedrijfsformules. Het rendement en de waardeontwikkeling van de vastgoedportefeuille worden daarin integraal doorberekend.

De sectorale routekaarten voor maatschappelijk vastgoed zijn te vinden op de websites van zorgvastgoedgemeentelijk vastgoed en onderwijsvastgoed.

 

Een duurzaam onderhoudsplan

Op weg naar een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (DMJOP) met FMIS WISH. De ingebouwde Erkende Energiebesparende Maatregelen-Wizard maakt plannen gemakkelijk. Hoeveel CO2-uitstoot en energie u bespaart? Ook dat laat WISH zien!

Bekijk de video.

Vraag een demo WISH aan

Wish: Het meest toegankelijke Vastgoed en Facility Systeem