Efficiënt middelenbeheer met WISH Mobile en QR

Is uw beheer, controle en onderhoud van bedrijfsmiddelen efficiënt? Ook in kader van NEN 3140 en NEN 2654? Door gebruik te maken van WISH Mobile app met QR-optie kunt u tijd besparen. Want QR staat niet voor niets voor Quick Response, oftewel snelle reactie! 

WISH Mobile is de mobiele software oplossing voor technische en facilitaire diensten. WISH Mobile wisselt geïntegreerd gegevens uit met de desktop versie van facilitair management systeem WISH (FMIS). Met de module WISH Middelenbeheer weet u waar uw bedrijfsmiddelen en installaties zich bevinden en in welke staat ze verkeren, in kwantiteit én kwaliteit. De software registreert, classificeert en bewaakt (wettelijke) controles, keuringen en onderhoud.

Meer gemak voor technische en facilitaire diensten

Als facilitaire of technische dienst beheert u veel en veelsoortige bedrijfsmiddelen, zoals kantoorinventaris, elektrische apparatuur en brandmeldinstallaties. Zeker wanneer u ‘handen’ te kort komt, is efficiency in het werk van groot belang. Daarom hebben we voor het gebruiksgemak ook QR-codes geïntegreerd in WISH Mobile. In minder dan 10 seconden heeft de technische of facilitaire dienstmedewerker online toegang tot zijn werkopdrachten, details en historie van het bedrijfsmiddel.

Efficiency door samenbrengen van werk en details

Met WISH Mobile app brengen we uw werk samen met details van het bedrijfsmiddel. Door het bedrijfsmiddel te voorzien van een unieke QR-code, krijgt u direct toegang tot de informatie van het bedrijfsmiddel, installatie of apparaat door het scannen met de camera op uw mobiele telefoon.  Door in de URL van de QR-code ‘autoNavToACTIVA’ en ID van het inventarisstuk op te nemen, opent WISH Mobile zich vanzelf vanuit WISH Middelenbeheer en wordt relevante informatie vliegensvlug getoond aan de technische of facilitaire medewerker.

Efficiënt bedrijfsmiddelenbeheer met FMIS WISH Mobile met QR-code

Ter plaatse tickets, documenten en historie

Nadat via een QR-code het inventarisstuk of bedrijfsmiddel is opgezocht, raadpleegt u de gekoppelde informatie. In welke ruimte u ook bent, ter plaatse leest u het volgende op uw mobiele telefoon of tablet:

  • de basisgegevens, zoals merk, type, bouwjaar, status;
  • de geüploade documenten, zoals contracten en instructies;
  • de gekoppelde tickets, de digitale werkopdrachten;
  • de historie van werkzaamheden.

Met WISH automatiseert u de periodieke controles en keuringen in de workflow van uw organisatie of afdeling. Just in time notificeert de software de juiste technische en facilitaire medewerker of leverancier. Efficiënt werkt u samen in een systeem. 

Ter ondersteuning van NEN 3140 en NEN 2654

Voor een veilige bedrijfsvoering van elektrische apparaten en installaties volgt u het wettelijk kader. In kader van NEN 3140 is ons facilitair systeem een onmisbare schakel tussen de wet en de praktische uitvoering. Ook onmisbaar voor het stroomlijnen van beheer, controle en onderhoud van bijvoorbeeld brandmeldinstallaties, volgens NEN 2654. Ook dat regelt u binnen deze assets management oplossing. 

Naar de website van NEN 3140 >>
Naar de website van NEN 2654 >> 

Veilig gebruik QR-codes in het facilitaire proces

QR-codes zijn niet meer weg te denken. Net als mobiele apps in een modern FMIS, software voor facilitaire processen. Door deze oplossingen te combineren, kan het voor de facilitaire medewerker een stuk gemakkelijker worden gemaakt. Maar hoe werkt het precies? En hoe gebruikt u QR-codes veilig in het facilitaire proces? We delen hier graag een paar tips en adviezen.

Demonstratie FMIS WISH

Meer weten over onze software oplossingen? Vraag nu vrijblijvend een demonstratie of adviesgesprek aan. 

Vul hier uw gegevens in. Dan maken we direct een afspraak met u.

Ja, graag vrijblijvende demo!

Wish: Het meest toegankelijke Vastgoed en Facility Systeem