Met het maken van meerjarenonderhoudsplannen (MJOP) kom je op bijzondere locaties. Zo was deze week Smeding Groenten en Fruit uit Sint Annaparochie aan de beurt. Het was ‘inspecteren in een grote koelkast’, aldus onze onderhoudsdeskundige.

39 roldeuren

Smeding Groeten en Fruit is een Friese AGF-groothandel (aardappelen, groenten en fruit). Dit bedrijf koos Facility Kwadraat uit voor het maken van een MJOP van de grote hallen waarin zij werken. We inspecteerden onder meer 39 roldeuren, omvormers van zonnepanelen, een laadstation voor de vele steekwagens en een immens voorraadvat van de sprinklerinstallatie van twee verdiepingen hoog.

MJOP voor huur met demarcatielijsten

Het MJOP van de drie grote hallen, waarin Smeding zijn groenten en fruit sorteert, is gemaakt op basis van huur. Die keuze ligt bij de opdrachtgever. Een meerjarenonderhoudsplan is immers anders voor eigenaren dan voor huurders. Ook kan het zijn dat dit onderscheid in de financiën gemaakt moet worden. Facility Kwadraat maakt hiervoor gebruik van demarcatielijsten, zodat precies duidelijk is welke onderhoudsverplichtingen voor de huurder zijn en welke voor de eigenaar.

 

Uw meerjarenonderhoud in kaart?

Heeft u ook interesse in een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) voor uw eigen vastgoed of gehuurde panden? Lees meer op deze site of neem contact met ons op voor meer informatie.

Meer over het MJOP