De Gemeente Heusden heeft een primeur: deze organisatie is afgelopen week als eerste WISH Silverlight-gebruiker officieel overgestapt naar WISH 3.0. Ze loopt daarmee voorop en maakt gebruik van het nieuwste FMIS van Facility Kwadraat. Robin van der Poel, applicatiebeheerder van WISH binnen de gemeente: “We zijn heel tevreden.”

Overzetten naar andere database

WISH 3.0 gebruikt data sneller en slimmer dan zijn voorganger. Om dat te bereiken, werkt het nieuwste FMIS met een andere database. Alle data moeten dus worden overgezet. Dat dit niet zo ingewikkeld hoeft te zijn als het klinkt, toont het voorbeeld van Gemeente Heusden. Van der Poel: “Op de conversiedag hoefden we zelf niets te doen. En Fleur (projectmanager Facility Kwadraat, red.) had al eerder gecontroleerd of alle data van de MJOP-module goed mee zouden gaan. Zij heeft een goede check daarop gedaan.”

Gebruiksvriendelijker en mooier

Van der Poel is tevreden over hoe de conversie is verlopen én over WISH 3.0. “WISH 3.0 is heel gebruiksvriendelijk en de lay-out ziet er goed uit”, aldus Van der Poel. “We zijn heel tevreden en gaan nu verder denken aan uitbreiding in het aantal gebruikers en het aantal modules.”

Klaar voor de toekomst

Gemeente Heusden is de eerste opdrachtgever die is overgestapt, maar er volgen er snel meer. Eind 2019 werken alle gebruikers met WISH 3.0. Nieuwe klanten starten gelijk in het nieuwste FMIS van Facility Kwadraat.

Bent u nieuwsgierig naar WISH 3.0? We geven graag een demo. Of lees meer over FMIS WISH op deze site.