Het uitzoeken van de kosten van het onderhoud aan uw vastgoed en installaties is een heel karwei. Dat is nu verleden tijd, want de software module MJOP (Meerjarenonderhoudsplan) omvat een eigen kostendatabank. Ook als het gaat om het toevoegen van onderhoud aan een bestaand MJOP (meerjarenonderhoudsplan). De kostendatabank voorziet u van richtprijzen en frequenties van uw onderhoudswerkzaamheden. De zogenaamde bewerkingen. De kostendatabank helpt u op eenvoudige wijze de basis te leggen voor uw MJOP (meerjarenonderhoudsplan).

In de kostendatabank zijn elementen-, gebreken- en maatregelcoderingen volgens meet-en registreermethode NL/SfB en NEN 2767 opgenomen. Op dit moment bestaat onze kostendatabank uit vele duizenden regels met richtbedragen en -frequenties.

Startjaar en frequentie van bewerkingen in MJOP

De fundering van een MJOP begint met het goed vastleggen van de kenmerken van de vastgoedobjecten. Een belangrijk kenmerk is het bouwjaar van het gebouw. Is het bouwjaar (of indien van toepassing het renovatiejaar) bekend dan legt de WISH-kostendatabank zelf relaties en wordt het startjaar van de onderhoudsbewerking en de frequentie automatisch ingevuld. De frequentie, ook wel de cyclus van het onderhoud genoemd, geeft aan om de hoeveel jaar de bewerking uitgevoerd moet worden.

Om u alvast een eerste kleine indruk te geven (er is nog zoveel meer!), ziet u hieronder een voorbeeldscherm uit WISH MJOP. Klik op de afbeelding voor de vergroting.

wish mjop meerjarenonderhoudsplan software

Voorbeeld van bewerkingen op elementniveau

 

 

 

 

 

Tip: Om het bouwjaar van het gebouw te achterhalen kunt u bijvoorbeeld online gebruik maken van de BAG Viewer. BAG staat voor Basisregistratie Adressen en Gebouwen en is afkomstig van het Kadaster.

Gratis gebruik kostendatabank MJOP

Als WISH MJOP-gebruiker kunt u gratis gebruik maken van de kostendatabank. Dan hoeft u niets te doen. Behoort u nog niet tot onze WISH MJOP gebruikers? Neem dan contact met ons op, zodat we u persoonlijk kunnen informeren.

Ja, graag contact

Wilt u geholpen worden bij het opstellen of actualiseren van uw MJOP? Ook daar kunnen we u mee ondersteunen, want we hebben een eigen team van vastgoedinspecteurs en adviseurs in huis.

Meer over meerjarenonderhoud