Huurverhoging in 2021

Huurverhoging in 2021

Jaarlijkse huurverhoging 2021, altijd weer spannend! Voor zowel huurders als verhuurders. De huurders van sociale huurwoningen kunnen opgelucht ademhalen. In periode 1 juli 2021 tot en met 30 juni 2022 is geen huurverhoging van de kale huurprijs toegestaan. Er is sprake van een huurbevriezing voor sociale huurwoningen. De kale sociale huurprijs is momenteel € 752,33.
Voor woningen en kamers in de vrije sector geldt een maximale huurverhoging van 2,4%. Huurcontracten, waarin een hoger percentage staat vermeld, moeten worden verlaagd naar dit percentage.

Verhoging losse huurcomponenten en servicekosten

Servicekosten of andere huurcomponenten mogen wel in enige mate verhoogd worden. Voorbeelden van huurcomponenten zijn schoonmaak, beveiliging of voorschot elektra. Belangrijk is dat deze kosten en verhogingen inzichtelijk gemaakt kunnen worden.
Aan verhuurders de taak de huurcontracten en huurprijzen aan te passen aan de voorgeschreven regels. Daarbij hoort ook het tijdig informeren van de huurder per brief. Normaal gesproken doet u dat twee maanden van te voren. Graag verwijzen we naar de websites van Rijksoverheid en de Huurcommissie voor huurders en verhuurders.

Huurverhoging in 2021 | Passende huur | Woningmarktbeleid

Welke regels gelden er voor een huurverhoging? | Rijksoverheid.nl

Home | Huurcommissie

Indexeren, een fluitje van een cent? 

Het op de juiste wijze indexeren van de huren en de huurcomponenten of servicekosten blijft een terugkomend (soms bewerkelijk) karweitje. Waarin huurpenningen verloren kunnen gaan, omdat huurobjecten niet altijd goed en compleet in kaart zijn gebracht. Belangrijk is dat u de basis goed organiseert, dat u altijd inzicht heeft in de huurcontracten. Dat betekent dat alle relevante contractgegevens online bereikbaar moeten zijn, zodat u deze eenvoudig actueel kunt houden. U voorkomt daarmee huurderving. Eenmaal goed registreren is lang profiteren!

Met WISH Verhuurbeheer kunt u als organisatie zelf eenvoudig de kale huurprijzen en (losse) huurcomponenten of servicekosten indexeren. Aangebrachte wijzigingen worden voor u gelogd en zijn gemakkelijk in te zien. Ook brengt u vanuit WISH met één druk op de knop uw huurders per brief op de hoogte.

WISH Verhuurbeheer is één van de online modules die u kunt inzetten voor een integraal vastgoedbeheer.

WISH huurverhoging en indexering huurcomponenten online software

Indexering met WISH, één van de handige vensters in onze online software.

 

 

 

 

 

Gratis adviesgesprek of demo WISH?

Vergt het indexeren te veel van uw tijd? Of voelt verhuurbeheer als een te grote administratieve rompslomp?

Deel met ons uw eigen praktijk en ontvang geheel vrijblijvend een adviesgesprek of demonstratie WISH.

Vul hier uw gegevens in. Dan maken we direct een afspraak met u.

ja graag contact!

 

Ook via een videoverbinding laten we graag zien hoe WISH Verhuurbeheer u ontzorgt in het verhuurproces. 

Wish: Het meest toegankelijke online Vastgoed en Facility Systeem