Afgelopen week, 15 mei, was het World FM Day, een initiatief van IFMA, International Facility Management Association. Natuurlijk heeft u toen alle facilitaire medewerkers in het gebouw in het zonnetje gezet.

Of niet?

Het werk van de facilitair medewerker

We kunnen ons voorstellen dat het aan u voorbij is gegaan. Maar eigenlijk is dat zonde. De facilitaire medewerkers verdienen alle lof. Dankzij hen wonen, werken en verzorgen we in schone gebouwen die toegerust zijn op de taken die er uitgevoerd worden. Zonder dat het gros van de collega’s het merkt, zijn zij aan het werk om alles soepel te laten verlopen. En is er toch een keer een kink in de kabel, dan is de facilitair medewerker degene die aan komt rennen om het op te lossen.

Hun inzet

De werking van installaties, de veiligheid, het onderhoud en zelfs de sfeer in het gebouw waar u werkt: alles zou anders zijn als de facilitaire afdeling er het bijltje bij neer zou gooien. Denk daar maar eens over na, de volgende keer dat u de voordeur passeert. Of eigenlijk: doe maar niet. De facilitair medewerker heeft zijn werk het best gedaan als u zich niet over dat soort zaken hoeft te bekommeren. Dan kijkt hij of zij tevreden toe en ziet dat het goed is.

Onze waardering

Daarom is het niet erg als u World FM Day vergeten bent. Dat betekent dat de schoonmaker, technische dienst, installateurs en al die andere mensen hun werk goed hebben gedaan. En niet te vergeten de facilitair manager, die het geheel in goede banen leidt en die met software soepel kan inspelen op de steeds veranderende eisen die worden gesteld.

Onze complimenten en dank jullie wel. Daarvoor hoeft het niet exact 15 mei te zijn.