De regeldruk bij vakantieparken in Nederland wordt steeds groter. Dat impliceert Cees Slager, voorzitter van RECRON in het NRC Handelsblad van 29 april. RECRON is de brancheorganisatie voor recreatieondernemers in Nederland. Hoe voldoet u aan wet- en regelgeving?

Tweespalt

Het artikel in NRC gaat over de tweespalt van vakantieparken: 75 procent heeft de zaken op orde, maar 25 procent verpaupert en is een ‘sociaal afvoerputje van de samenleving’. Meer regels kunnen helpen bij de aanpak van de verpaupering, maar ‘de goede 75 procent krijgt dan nóg meer last van regeldruk en controles’, aldus Cees Slager.

Efficiënte administratie

De vraag is of de vakantieparken hierop zijn voorbereid. Meer regels betekent meer administratie en minder tijd die u aan uw gasten kunt besteden. Of niet? Als uw administratie efficiënt is geregeld, kunt u voldoen aan alle wet- en regelgeving én tijd besparen. Het is immers de kunst om niet alleen alle regels na te leven, maar die kennis ook nog paraat te hebben op het moment van een controle.

Software

Natuurlijk kunt u alles bijhouden in Excel-bestanden. Maar met nieuwe regels worden deze bestanden steeds groter en onoverzichtelijker. Kunt u direct zien wat u wanneer nog moet doen en wat al is uitgevoerd? Gespecialiseerde software biedt uitkomst. Met notificaties vooraf en heldere rapportages achteraf weet u precies waar u aan toe bent.

Keuringen en onderhoud

Laat de controleurs zien wanneer uw technische installaties voor het laatst zijn gekeurd. Rapporteer dat het onderhoud van de huisjes planmatig wordt aangepakt. En show het dashboard van de (minimale) leegstand van het park. Met goede software voldoet u gemakkelijk aan alle regels. En staat uw park positief op de kaart.

 

FACILITY SOFTWARE VOOR RECREATIE

De software van Facility Kwadraat is bij uitstek geschikt voor vakantieparken. Wij zijn niet voor niets TOP Leverancier van branchevereniging RECRON. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Download meer informatie      Neem contact op