Een groot deel van de vakantieparken in Nederland loopt het risico te verloederen. Dat was maandag 24 september te zien in het actualiteitenprogramma EenVandaag. Gelukkig is het tij nog te keren. 

EenVandaag

EenVandaag liet onder meer Joep Thönissen aan het woord. Hij is oud-directeur van Recron, de belangenbehartiger voor bedrijven in het toerisme en de recreatie. “Zo’n vijftien tot twintig procent van de vakantieparken doet het goed”, zei Thönissen. “Een grote middengroep stagneert en heeft moeite met vernieuwen en in tien tot twintig procent van de parken zit totaal geen perspectief meer.” 

MJOP en software voor vastgoedbeheer

Vakantieparken die zicht hebben op het onderhoud van hun vastgoed, lopen in ieder geval één risico minder. Die weten: met hun huisjes zit het wel goed. Ze voldoen aan de eisen van de vakantieganger en er is niets kapot of verouderd. Hoe ze dat weten? Denk bijvoorbeeld aan een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) en software waarmee u inzicht heeft in de staat van uw vakantiehuizen. Facility Kwadraat biedt deze hulp aan via haar eigen FMIS WISH.

Dormio Resort in permanente nieuwstaat

Dormio Holidays, met 10 luxe vakantieparken in Nederland en daarbuiten, is een van de klanten van Facility Kwadraat. Zij gebruiken het FMIS WISH voor hun meerjarenonderhoud en vastgoedbeheer. Kevin Kruijntjens, manager Technische Dienst van Dormio Resort Maastricht. “Er zijn grote geldbedragen mee gemoeid om de kwaliteit te handhaven zoals dit resort dat nu biedt. Voor ons én voor de woningeigenaren. WISH helpt ons om daar zicht op te houden en onze keuzes voor de hoogste kwaliteit te baseren op betrouwbare data.”  

Uw vakantiepark

Voorkom dat u bij die tien tot twintig procent vakantieparken zit die niet meer te redden is. Vat uw onderhoud samen in een onderhoudsplan en houd de voortgang in de gaten met WISH.

Lees meer over hoe Dormio Resort Maastricht haar vastgoed in permanente nieuwstaat houdt. Of neem direct contact met ons op. We vertellen u er graag over!