Een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) moet werkbaar zijn en inzichtelijk voor iedereen binnen de organisatie die met vastgoed te maken heeft. Klinkt mooi, maar waarom is dat nu zo belangrijk? Hoe erg kan het zijn als uw MJOP in de la belandt? Nou, zó erg.

Zonnepanelen op een oud dak?

Zonnepanelen op een nieuw dak, dankzij MJOP

Er was eens een school die druk bezig was met verduurzaming. Daarom had het schoolbestuur een goed idee: we gaan zonnepanelen op het dak leggen. De plannen waren al gemaakt en het contract was getekend. Tot de vastgoedmanager hen wees op het meerjarenonderhoudsplan. Toen bleek dat binnen vier jaar de dakbedekking van de school vervangen moest worden. Best lastig, als er zonnepanelen op liggen. Gelukkig zag de vastgoedmanager het op tijd en was hij de held van de dag. Het schoolbestuur besloot samen met de vastgoedmanager om de dakbedekking gelijk te vervangen en de zonnepanelen konden worden geplaatst. Eind goed, al goed.

Extra kosten voorkomen

We vertellen het nu als sprookje, maar het is een waar gebeurd verhaal. Als het schoolbestuur niet op de hoogte was geweest van de staat van het dak, zouden de zonnepanelen gewoon zijn geplaatst. Om die dan vervolgens weer tijdelijk te moeten verplaatsen voor het vervangen van de dakbedekking. U kunt wel bedenken wat een extra rompslomp en kostenpost dat was geworden. Tijd en kosten die nu dankzij het MJOP zijn bespaard.

Andere voorbeelden

Dit is geen op zichzelf staand voorbeeld. Wat dacht u van die keer dat men besloot een pand te verkopen, terwijl daar net voor € 30.000 aan buitenschilderwerk was gedaan? Of dat kosten voor onderhoudscontracten ter waarde van € 60.000 nog liepen terwijl de panden al waren verkocht? U ziet, communicatie is essentieel. Een goed MJOP en software kunnen daar zeker aan bijdragen.

MJOP en duurzaamheid

Heeft uw organisatie al een MJOP? En plannen om te verbouwen of te verduurzamen? Dan is het belangrijk dat die twee op elkaar worden afgestemd. Facility Kwadraat maakt het u makkelijk:

  1. Wij inspecteren uw gebouwen voor een nieuw meerjarenonderhoudsplan of voor een actualisatie.
  2. We merken duurzaamheidskansen als zodanig zodat die inzichtelijk zijn.
  3. We maken het MJOP in software beschikbaar voor u én alle collega’s en managers die ook maar iets met vastgoed te maken hebben.
  4. U kunt altijd en overal direct checken wat de staat van een gebouw is en zorgen dat andere ideeën daarop afgestemd zijn.

Zo heeft u een werkbaar MJOP als basis voor goede communicatie. En loopt ook uw sprookje goed af.

 

Ook een actueel en werkbaar MJOP?

Facility Kwadraat maakt ook voor uw organisatie graag een actueel en werkbaar MJOP. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op