AFAS connect met WISH Verhuurbeheer

AFAS factureert, WISH organiseert

Via de AFAS Connector legt WISH Verhuurbeheer zelf contact met deze financiële software. Dit doet ze met de standaard API.

WISH Verhuurbeheer is online software die de verhuurder ondersteunt bij het beheer van de vastgoedportefeuille, de (ver)huurcontracten en het woningaanbod. Waarbij woningzoekenden zich kunnen inschrijven via de bedrijfswebsite van de verhuurder. Na deze inschrijving en de totstandkoming van de huurovereenkomst, volgt het financiële proces van prolongeren en factureren met WISH in combinatie met AFAS Software.

AFAS Connector

Doorgaans vindt de facturering maandelijkse plaats, maar tussentijds kan ook. Voorafgaand aan de facturering in AFAS Software vindt de financiële voorbereiding van de huurbedragen en de servicekosten in WISH plaats. Dit doet WISH Verhuurbeheer door het samenstellen van (proef) prolongaties.  Wanneer een WISH-Poweruser in het proefprolongatiescherm op de button Verwerk’ klikt, wordt van zelf contact gelegd via de AFAS Connector. Achtereenvolgens gaat WISH een factuurvoorstel aanmaken.

Het op de juiste wijze factureren en indexeren van de huren blijft een terugkerende rompslomp, wanneer u de basis niet goed op orde heeft. Waardoor huurbedragen verloren kunnen gaan, omdat verhuurbare ruimten niet altijd goed en compleet in kaart zijn gebracht. Met WISH Verhuurbeheer organiseert u de administratieve werkzaamheden in de vastgoedportefeuille. Daardoor heeft u 24/7 grip op uw verhuurbare eenheden en (ver)huurcontracten. 

Woning wachtlijsten en huurcontracten in WISH

Wanneer een geïnteresseerde woningzoekende zich online inschrijft voor een huurwoning op de wachtlijst, dan is het niet ongewoon dat hij hiervoor inschrijfgeld betaalt. Eenmalige of jaarlijkse kosten worden dan in rekening gebracht bij de woningzoekende. Om een factuur aan de woningzoekende op de wachtlijst te sturen, moet deze persoon bekend zijn in de financiële administratie van de verhuurder.

Na de inschrijving via de woningaanbodpagina ontvangt de inschrijver een e-mail voor de inschrijfbevestiging.  Wanneer de inschrijver in deze e-mail op de link e-mail bevestigen’ klikt, wordt WISH geactiveerd om contact te leggen met AFAS.

En niet onbelangrijk: de volgende incassodatum in de wachtlijst wordt aangemaakt. Of men kiest ervoor een zogeheten ‘Abonnement’ aan te maken voor de jaarlijkse incasso-herhaling. Wel zo handig.

Eenmaal goed registreren is lang profiteren

Belangrijk is dat u altijd inzicht heeft in uw huurcontracten en afspraken. Dat betekent dat alle relevante contractgegevens online bereikbaar moeten zijn, zodat u deze eenvoudig actueel kunt houden. Waardoor ook het samenwerken met bijvoorbeeld de financiële afdeling soepel kan verlopen. Eenmaal goed registreren is heel lang profiteren! Een paar voordelen van WISH:

 • Zelf eenvoudig de kale huurprijzen en (losse) huurcomponenten of servicekosten indexeren
 • Systeem van prolongatie met proefprolongaties en consistentietesten
 • Aansturing voor huurfacturen en incasso’s
 • Vanuit WISH brengt u uw huurders per brief op de hoogte van wijzigingen
 • Regelt u eindinspecties en (klachten)onderhoud centraal vanuit WISH
 • Aangebrachte mutaties worden voor u gelogd en zijn gemakkelijk te herleide

Logfile voor controle en correctie

Eventuele foutmeldingen tijdens de (proef)prolongatie, die teruggegeven zijn AFAS, worden in een logfile genoteerd en naar de WISH-poweruser gemaild. De door AFAS geweigerde ‘Pakbonnen’ facturen worden teruggedraaid in het systeem. Zodat de verhuurmedewerker de correcties of aanvullingen in WISH kan uitvoeren. Vervolgens wordt de facturen opnieuw aangeboden aan AFAS Online. Zodat snel en efficiënt actie ondernomen kan worden.

Meer efficiency met API-koppeling 

We integreren graag met een API-koppeling, zodat u gemakkelijk samenwerkt met andere afdelingen en waardoor dubbelwerk overbodig wordt! Dat bespaart u veel tijd en fouten. Onze software koppelt ook met andere software, zoals:

 • Twinfield
 • Exact online
 • Key2finance
 • Accountview
 • E-boekhouden

Facility Kwadraat heeft een partnership met TOPdesk. Met als gezamenlijk doel de klant de best mogelijke oplossingen bieden op het gebied van Enterprise Service Management en Vastgoedmanagement. 

Advies WISH Verhuurbeheer en AFAS?

Vraag een gratis adviesgesprek of demonstratie aan. Dit kan natuurlijk ook online!

Vul hier uw gegevens in. Dan maken we direct een afspraak met u.

Ja, graag vrijblijvende demo!

WISH is een FMIS (Facilitair Management Informatie Systeem) en al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in vastgoedbeheer. 

>> naar de webiste van AFAS Software

VERBETER UW VERHUURPROCES OP 6 CRUCIALE MOMENTEN

Werk efficiënter, bespaar kosten en houd uw huurders tevreden. Download de informatie en ontdek wat WISH Verhuurbeheer voor u kan doen.

Wish: Het meest toegankelijke Vastgoed en Facility Systeem