In vastgoedportefeuille meer gemak met 'drag-and-drop'

Binnen de commerciële vastgoedportefeuille komt het vaker voor dat er één huurcontract wordt opgesteld voor meerdere vastgoedobjecten of verhuurbare eenheden, afgekort VHE. Ook in de Zorg wordt zakelijk verhuurd aan bijvoorbeeld kapper, fysio of restaurant. Op basis van gebruikerservaring hebben we ervoor gezorgd dat dit gegeven zo gemakkelijk mogelijk is ‘vertaald’ in onze software WISH. Voortaan ‘drag-and-dropt’ u in WISH één of meerdere verhuurbare eenheden naar hetzelfde huurcontract. Zodat binnen uw vastgoedportefeuille dezelfde afspraken en condities eenvoudig worden overgenomen.

WISH Verhuurbeheer is één van de online software modules die u inzet voor een integraal vastgoedbeheer. Hieronder een kleine stukje ‘modulaire’ uitleg.

Vastgoedportefeuille opbouwen van vastgoed naar verhuur eenheid

Binnen WISH is het huurcontract (met bijbehorende afspraken) de basis voor de module Verhuurbeheer. De vastgoedportefeuille zelf met al haar waardevolle data, wordt systematisch geregistreerd in de module WISH Vastgoedregistratie. Is deze basis op orde, dan volgen de prolongatie en facturatie vlekkeloos.

In de module WISH Verhuurbeheer worden zowel gegevens van aanhuur- als verhuurcontracten vastgelegd. Er is sprake van een aanhuurcontract als de organisatie zelf woningen of andere vastgoedobjecten huurt. Soms om zelf weer onder te verhuren. Zorginstellingen die huren van wooncoöperaties voor hun bewoners en cliënten, zijn daar een voorbeeld van. In de module Vastgoedregistratie kunnen complexen en vastgoedobjecten tot op detailniveau van een verhuurbare eenheid (VHE) worden geregistreerd. Alle afzonderlijke eenheden kunt u kenmerken met onder andere:

  • Aanhuur 
  • Verhuur
  • Eigendom

Kenmerkt u het vastgoedobject als ‘Verhuurbare Eenheid’ (VHE), dan legt onze software zelf het verband met de module WISH Verhuurbeheer. Verhuurbare eenheden, zoals woningen, appartementen, vergaderzalen, sportzalen of andere ruimtes krijgen op deze wijze de juiste plek binnen uw database en werkprocessen. En met de ingebouwde ‘Vastgoedverkenner’ en ‘Gebouwpaspoort’ vraagt u online de gewenste gegevens van uw vastgoedportefeuille op.

WISH Verhuurbeheer gekoppelde locaties_rand

‘Drag-and-drop’ gemak in vastgoedportefeuille voor verhuur

Wilt u binnen de vastgoedportefeuille (Portfolio) meerdere verhuurbare eenheden koppelen aan hetzelfde huurcontract? Dan kan dit eenvoudig door deze te ‘slepen’ van de ene box naar de andere box.
Binnen onze user interface hebben we gekozen voor het ‘drag-and-drop’ systeem. Als vastgoedportefeuillehouder sleept u eenvoudig uit de selectiebox ‘Beschikbare locaties’ van rechts naar links naar de box ‘Gekoppelde locaties’. Slepen doet u door rechtermuisknop vast te houden en weer los te laten in de juiste box.

Voorkomt fouten

In box ‘Beschikbare locaties’ worden alleen die verhuurbare eenheden getoond, waaraan (nog) géén huurcontract is gekoppeld. Deze beschikbare VHE heeft nooit dezelfde looptijd als het huurcontract, waaraan u de VHE wilt koppelen. Dit voorkomt dat u aan één VHE meerdere huurcontracten met dezelfde looptijd koppelt.

Meer weten over WISH voor uw vastgoedportefeuille?

Vraag gratis een software demonstratie WISH of adviesgesprek aan!

Vul hier uw gegevens in. Dan maken we direct een afspraak met u.

ja graag demo!

Of download eerst de Brochure Verhuurbeheer

Brochure WISH Verhuurbeheer

Wish: Het meest toegankelijke online Vastgoed en Facility Systeem