'Er zit weer iets moois aan te komen voor de vastgoedorganisatie'

Jubileumgesprek met Pascal op zoek naar het DNA

Facility Kwadraat bestaat dit jaar precies 20 jaar!

Al twintig jaar timmert het bedrijf met haar software FMIS WISH en meerjarenonderhoud aan de weg in de markt voor geautomatiseerd vastgoedbeheer. In een serie gesprekken met de oprichters, met medewerkers én opdrachtgevers gaan we op zoek naar het DNA van het bedrijf. Én, we maken samen een playlist; ’20 jaar Facility Kwadraat, the best of’.

In gesprek met

  • Pascal Dinnissen, Senior Administrateur Vastgoed  
  • Werkt bij Zorgorganisatie Dichterbij
  • Kiest voor playlistsong ‘Same met Ow‘ 

Loyaal aan vastgoedorganisatie met 1100 locaties

Al zolang hij bij de vastgoedorganisatie van Dichterbij werkt, maakt Pascal vol overtuiging gebruik van FMIS WISH. In Noord-Limburg zijn we te gast bij de 34-jarige Pascal Dinnissen, Senior Administrateur Vastgoed bij zorgorganisatie Dichterbij. Een bescheiden en oprechte gesprekspartner, aan wiens woorden je al snel proeft dat loyaliteit voor hem een belangrijke waarde is. Loyaliteit aan Noord-Limburg, de streek waar hij geboren en getogen is. Aan zijn werkgever, Dichterbij, waar hij 13 jaar geleden begon als vakantiekracht. Loyaliteit ook aan een samenwerkingspartner als Facility Kwadraat. 

In de zorg verandert veel, ook op het gebied van vastgoedbeheer.

Loyaliteit is voor Pascal een welkome, misschien wel noodzakelijke basis om zich te kunnen blijven ontwikkelen. Pascal: “Mezelf, maar ook onze organisatie. In de zorg verandert veel, ook op het gebied van vastgoedbeheer. We bieden mensen met een verstandelijke beperking woonruimte en dagbesteding. Dat doen we in delen van Limburg, Gelderland en Brabant. In totaal hebben we op dit moment zo’n 2500 cliënten en zo’n 1100 locaties. Een groot bestand dus.”

Pascal Dinnissen , senior administrateur bij vastgoedorganisatie Dichterbij

Professionaliseren ‘Wonen’ en ‘Zorg’

Om het onderhoud van al die woningen goed te kunnen managen, werken Pascal en zijn collega Walter Olieslagers met FMIS WISH. Pascal: “Dichterbij gebruikt de software al vanaf 2008. We begonnen destijds met de module Meerjarenonderhoud om zo voor een aantal locaties inzicht te krijgen in het onderhoud en de kosten. Ongeveer 10 jaar geleden werden ‘wonen’ en ‘zorg’ bij wet gescheiden. Dat betekende dat we het beheer van vastgoed en onderhoud verder moesten professionaliseren. Vastleggen van gegevens over (huur) contracten, werkzaamheden én financiën.

Basis vastgoed en carrière 

Je kunt zeggen dat deze ontwikkeling een belangrijke basis is onder mijn carrière. Als net afgestudeerde begon ik met het handmatig invoeren van gegevens in FMIS WISH. Daardoor leerde ik hoe de software werkt en wat het allemaal kan. Toen die administratie eenmaal stond, konden we het accent verleggen naar beheer en vastgoedorganisatie op de langere termijn. Hierna volgde al snel Meldingenbeheer voor het afhandelen van meldingen, zoals klachten, storingen en verzoeken om reparatie en waren we een van de eerste gebruikers van de module Verhuurbeheer.

 

Geclusterd individueel wonen

Ontwikkeling is belangrijk voor Pascal. “Er zit nu weer iets moois aan te komen. Op dit moment ontwikkelt zich de vraag naar individueel wonen, maar dan wel geclusterd. Een aantal wooneenheden ga je dicht bij elkaar krijgen, zodat de zorg meer locaties tegelijk kan bedienen. Iedere cliënt krijgt dan zijn of haar eigen appartement. Voor Walter en mij de vraag hoe wij hier als beheerders van FMIS WISH op in kunnen spelen.”
‘FMIS WISH is als software heel toegankelijk. Er zitten veel modules in die je helpen om zaken binnen de vastgoedorganisatie vast te leggen. We krijgen een seintje als een (huur) contract bijna afloopt. Reparaties en storingen worden automatisch weggezet naar onze eigen technische dienst of naar externe partijen. In het kader van de legionella preventie staan de spoelpunten en meetpunten er in. Ook brandveiligheid. En heel belangrijk, de CO2 reductietool. In het kader van duurzaamheid gaat dat heel belangrijk worden.”

Niet bij iedere leverancier

Dan het DNA van Facility Kwadraat? Pascal: “Ja, daar vraag je me wat. Wat ik heel prettig vind is dat Facility Kwadraat onder de FMISSEN een kleine organisatie is. Is er iets aan de hand dan heb je korte lijntjes naar de Helpdesk. Goed contact heb ik met supportmedewerker Erik van Eldik. Hij kent echt alle modules als zijn broekzak. Hij kan ons altijd snel vooruit helpen. We snappen elkaar meteen. Dat vind je echt niet bij iedere leverancier. Als we nieuwe ontwikkelingen in gang willen zetten, overleggen we ook met projectleider Fleur van den Bosch. En eens per jaar zitten we aan tafel met Dick Vink en Pim Kerkhof. De sfeer is altijd gemoedelijk en pragmatisch.

‘Same met Ow’

Tot slot vragen we Pascal welk nummer hij op de playlist wil zetten. Pascal: “Poeh. Mijn muzieksmaak is echt heel divers. Ik ben een kind van de jaren negentig, die muziek luister ik nog steeds heel graag. Op dit moment heb je op Q Music de Top 500 van de jaren Negentig. Dat staat bij mij uiteraard de hele dag op. Als ik specifiek één artiest en nummer moet noemen dan kom ik toch uit bij Rowwen Hèze. Voor mij Helden van deze regio. Zet maar op de playlist: Same met Ow!”

Naar Jubileum Playlist op YouTube

>> naar website van Zorgorganisatie Dichterbij

 

Wish: Het meest toegankelijke Vastgoed en Facility Systeem