'Als je van aanpakken weet, krijg je de kans'

Jubileumgesprek met Fleur op zoek naar het DNA

Facility Kwadraat en Fleur 20 jaar samen!

20 jaar Facility Kwadraat. Maar ook 20 jaar samenwerking met onze projectmanager Fleur van den Bosch. Om precies te zijn vanaf 1 december 2002. In onze jubileumserie mag natuurlijk een interview met de jubilaresse niet ontbreken. Daarin gaan we op zoek naar DNA en muziek voor de playlist; ’20 jaar Facility Kwadraat, the best of’.

In gesprek met

  • Fleur van den Bosch, Projectmanager 
  • Werkt bij Facility Kwadraat
  • Kiest voor playlistsong ‘You’ve got a friend‘ 

Het vertrouwen was er al

Nadat de founders Pim Kerkhof en Dick Vink begin 2002 besloten Facility Kwadraat op te richten, hadden ze één persoon op het netvlies om de functie van Office Manager in te vullen: Fleur van den Bosch. Fleur was een aantal jaren bij een bouwmanagementbureau in ‘s-Hertogenbosch hun collega geweest en ze wisten dat ze met haar de juiste klik hadden. Omgekeerd gold hetzelfde. Fleur hoefde dan ook niet lang na te denken toen ze de vraag kreeg ‘zou jij het leuk vinden om…’. Haar volmondige JA had vooral te maken met vertrouwen.

Fleur: “Het mag misschien zo lijken, maar ik ben echt niet iemand die zomaar ergens in een avontuur stapt. Maar ik kende Pim en Dick al goed en had alle vertrouwen in hen als mens én in hun software.” Aan het eind van het gesprek wees Fleur beide prille ondernemers er nog wel fijntjes op dat zij en haar man een sterke kinderwens hadden. Over die kinderwens straks meer. 

Pascal Dinnissen , senior administrateur bij vastgoedorganisatie Dichterbij

Als je van aanpakken weet

Bij de start van Facility Kwadraat zaten Pim, Dick en Fleur samen in één kantoorruimte. Fleur: “Pim en Dick waren meteen heel veel op pad waardoor alle belletjes en vragen over FMIS WISH bij mij terecht kwamen. De ene na de andere klant kwam erbij en op een gegeven moment zei Pim ‘Fleur, als we zo groeien, groei jij toch lekker mee. Wat vind je leuk om te gaan doen?

Nou dat wist ik wel: het contact met klanten! Door alle telefoontjes en vragen had ik me inmiddels heel veel dingen van FMIS WISH eigen gemaakt. ‘Waarom ga je dat dan niet doen?’. Zo gezegd, zo gedaan. In het begin liep ik mee met Pim en Dick en gingen we samen naar de klanten. Tot ze al snel zeiden ‘dit kun je ook wel alleen, ga het maar gewoon doen’.” 

Hebben we hiermee meteen een stukje DNA van het bedrijf te pakken? Fleur: “Óóóóh, zeker. Als je van aanpakken weet, krijg je hier echt heel veel kansen.” En dus pakte Fleur door, begon zelfs in de avonduren aan de studie HBO Facilitaire Dienstverlening. 

Werk en zorg combineren 

Op 1 december 2002 trad Fleur in dienst bij Facility Kwadraat, precies 20 jaar geleden. Daarvóór gebeurde er nog iets veel mooiers; Fleur werd zwanger. In zomer van 2003 werd zoon Nigel geboren. Fleur: “We vonden dat geweldig. Nigel is inmiddels 19 jaar en 2 meter lang. En onze dochter Megan is ook alweer 15. Wat ik geweldig vind, is dat ik alle vrijheid en tijd heb gekregen om die eerste jaren de zorg voor mijn kinderen én het werk te combineren. Ik wilde het thuis goed doen, maar ik wilde ook Dick en Pim niet teleurstellen.
Fijn is dat ik toen al vanuit huis kon werken. Dat is ook het mooie van werken met software, ik kon de implementaties ook in de avonduren vanuit huis doen. Al met al ben ik na de zwangerschappen maar één dag per week minder gaan werken. Inmiddels werk ik door alle drukte allang weer vijf dagen per week. Het was voor mij een hele fijne oplossing.”

Heb ze er maar meteen op gewezen dat ik een sterke kinderwens had.

 

‘Facility Kwadraat ’s avontuur is ook mijn avontuur’

Fleur is het type medewerker dat iedere werkgever zich wenst? Fleur: “Nou, dat weet ik niet hoor. Dat moet je maar aan Dick en Pim vragen. Maar ik zei laatst nog tegen Pim dat het hier voor mij voelt als mijn eigen bedrijf. Ik hecht ook helemaal niet aan wat er op mijn visitekaartje staat. Ik was Office Manager toen ik 20 jaar geleden begon. Nu ben ik Projectmanager. Maar ik voel het als veel meer dan specifiek die functies. Je bent hier van alle markten thuis. Dat is voor klanten ook fijn. Welke klant ook belt, iedereen hier kent die klant en kent het bedrijf.

Omdat we heel snel met elkaar schakelen blijft een vraag bij mij ook nooit lang liggen. Wat echt heel belangrijk voor mij is dat ik mezelf enorm heb kunnen ontwikkelen. Het avontuur van Facility Kwadraat is ook mijn avontuur geworden. Daarin heb ik alle kansen gekregen. Ik heb altijd gevoeld dat ze achter mij stond en me hun vertrouwen gaven. Ik kan niet met woorden zeggen hoe belangrijk dat voor me is. Maar zelf ben ik ook zo. Ik ben echt loyaal.”

Mooie mensen, mooie verhalen

Fleur is een mensenmens. Fleur: “Ik kom bij veel verschillende organisaties over de vloer en ontmoet daar allerlei mensen. Ons gezamenlijke doel is te zorgen dat de software tot leven komt, dan gaat het ook werken. Enkele voorbeelden zijn Viattence, Delta Scholengroep en HLT samen. Ik vind het groepsproces het leukst. Zorgen dat je mensen bij de software betrekt en ze enthousiast maakt. Eerlijk zijn tegen elkaar en samen doorpakken.

’s-Avonds thuis aan tafel vertel ik de mooiste verhalen. Zoals die keer dat ik bij een zorgorganisatie in de hal zat te wachten. Komt er een meneer op me af die me een hand gaf. Bleek het niet degene met wie ik een afspraak had maar een bewoner die zich voordeed als de directeur.
Of die keer dat ik in verwachting was en met mijn dikke buik werd aangesproken door een jongen met een verstandelijke beperking. Hij raakte niet uitgekeken op mijn buik en werd er zichtbaar heel blij van. Ik moest even wachten van hem en toen kwam hij met een bosje bloemen aanzetten. Geweldig, toch?”

Dan nog de Playlist! Fleur: “Oh, lastig. Mijn muzieksmaak is echt heel breed. Dat gaat van Bruno Mars tot Ed Sheeran en van R&B tot Nederlandstalige meezingers. Een nummer wat echt aanhaakt aan mijn gevoel bij Facility Kwadraat is ‘You’ve got a friend’ van Carole King. Bij een goed implementatietraject hoort dat een klant me altijd kan bellen. Ik sta altijd klaar, en zo hoort het ook. Ik zal alles wat in mijn macht ligt doen om de klant verder te helpen.”

 

Naar Jubileum Playlist op YouTube

 

Wish: Het meest toegankelijke Vastgoed en Facility Systeem