Meerjarenonderhoud Hogeschool ArtEZ in FMIS WISH

Welkom ArtEZ, University of the Arts! 

Voor het meerjarenonderhoud van haar huisvesting gebruikt Artez geen losse Excels meer, maar één gezamenlijk softwaresysteem. University of the Arts ArtEZ koos voor FMIS WISH. Steeds meer hogescholen en universiteiten ontdekken de meerwaarde van ons FMIS als integraal vastgoedmanagementsysteem. Naast ArtEZ kozen onlangs ook de onderwijsinstellingen KIT Royal Tropical Institute te Amsterdam en Breda University of Applied Science  voor WISH. Voor het stroomlijnen van hun vastgoedprocessen. Van harte welkom  onderwijsinstellingen!

Goed onderhoud gebouw inspireert

ArtEZ verzorgt voor ruim 3000 studenten in Arnhem, Enschede en Zwolle opleidingen in de beeldende kunst, architectuur, mode, vormgeving, muziek en theater. Daarvoor heeft ArtEz bijzondere schoolgebouwen in beheer. Zoals de academie voor Art & Design in Arnhem, begin jaren zestig ontworpen door Gerrit Rietveld. De horizontaliteit van het gebouw, de vliesgevels, witte bakstenen en het ruimtelijk ontwerp zijn kenmerken die zijn werk karakteriseren. Ook bijzonder is de academie te Zwolle in het rijkmonument Sophiaziekenhuis, gebouwd in 1935.

Voor de instandhouding van deze culturele panden (en alle andere) vindt ArtEZ planmatig onderhoud van cruciaal belang. Want een aantrekkelijk pand heeft ook zo z’n reactie op de inspiraties van haar kunstzinnige studenten die erin studeren. Daarom slaat ArtEZ een professionaliseringslag op het gebied van vastgoedbeheer. We zijn dan ook trots om ArtEZ te mogen ondersteunen.

Meerjarenonderhoud van 11 locaties en 1000 installaties

Te veel spreiding van data was een belangrijke reden voor Artez om op zoek te gaan naar een vastgoedmanagementsysteem. Tot aan de implementatie van WISH wordt namelijk alles nog bijgehouden in Excelbestanden, die over diverse afdelingen en personen zijn verspreid. Met 11 locaties en meer dan 1.000 installaties is efficiënt onderhoud nogal een uitdaging. Want ‘verschillende bestanden op verschillende plekken’ kunnen ertoe leiden dat er ‘verschillende  waarheden’ ontstaan. Daarom zochten de initiatiefnemers Aniek Derksen, Facilitair Project Coördinator Huisvestingen, en Dennis Elfferich, Vastgoedadviseur, één softwareoplossing van waaruit gemakkelijk en online samengewerkt kan worden in het meerjarenonderhoudsplan ( MJOP). In hun zoektocht namen ze niet alleen de huisvesting maar ook de bedrijfsmiddelen in het onderhoud mee.

Met als belangrijke speerpunten: het eenduidig registreren en gemakkelijk beheren van de vastgoedportefeuille en installaties, en het efficiënt stroomlijnen van de onderhoudswerkzaamheden, onderhoudsbegrotingen, periodieke keuringen en inspecties. Waarbij automatisch wordt gelogd en dossier (historie) wordt opgebouwd over ieder gebouw en installatie.

In de WISH-module Middelenbeheer worden alle 1000 gebouwgebonden installaties, zoals luchtbehandelingskasten, ventilatorconvectoren en warmteterugwinningsunits, beheerd en gekoppeld aan de gebouwen. Ondersteunend zijn de WISH Mobile webapps, waarmee digitale werkopdrachten worden uitgegeven. Voor onder andere het aansturen van de technische en facilitaire medewerkers en de werkzaamheden ter plaatse. En het loggen van de werkzaamheden? Dat gaat vanzelf.

Dit gaat ons zo veel werk schelen. Alle informatie op één plek en het werken met het onderhoudsplan gaat zó veel makkelijker zijn

 

Zorgvuldig keuzetraject juiste software

“Dit gaat ons zo veel werk schelen. Alle informatie op één plek en het werken met het onderhoudsplan gaat zó veel makkelijker zijn”, was de reactie van Aniek en Dennis na de eerste demonstratie van WISH, verzorgd door onze accountmanager Tim van Bakel. Zij hadden er direct een goed gevoel bij. Na de eerste kennismaking volgden meerdere demonstraties voor gedetailleerd inzicht in de dashboards, workflow en functionaliteiten. Waarbij werknemers uit diverse disciplines betrokken werden en toegang kregen tot de demo-accounts.

Daar waar het traject in mei voorzichtig begon met een download van een informatiebrochure ‘Meerjarenonderhoud tekende ArtEZ aan het einde van het keuzetraject in november 2022 volovertuiging de opdracht.

ArtEZ University of the Arts start met de modules:

In nauwe samenwerking met ArtEZ zorgen onze ervaren consultants voor een soepele implementatie van de modules en de draagkracht binnen de organisatie. Zodat WISH werkt volgens de specifieke wensen en de juiste vastgoeddata.

We wensen ArtEZ veel efficiency, gebruiksgemak en inspiratie toe!

>> Naar website van Artez

Demo WISH Meerjarenonderhoud?

Wilt u WISH met eigen oog zien? Vraag gratis en geheel vrijblijvend een demonstratie of adviesgesprek aan. Dit kan natuurlijk ook online!

Vul hier uw gegevens in. Dan maken we direct een afspraak met u.

Ja, graag vrijblijvende demo!

WISH is een FMIS (Facilitair Management Informatie Systeem) en al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in vastgoedbeheer. 

Wish: Het meest toegankelijke Vastgoed en Facility Systeem