Ontzorgen dat past bij Dormio Resorts

Jubileumgesprek met Serge op zoek naar het DNA

Facility Kwadraat bestaat dit jaar precies 20 jaar!

Al twintig jaar timmert het bedrijf met haar software FMIS WISH en meerjarenonderhoud aan de weg in de markt voor geautomatiseerd vastgoedbeheer. In een serie gesprekken met de oprichters, met medewerkers én opdrachtgevers gaan we op zoek naar het DNA van het bedrijf. Én, we maken samen een playlist; ’20 jaar Facility Kwadraat, the best of’.

In gesprek met

  • Serge van der Heijden, director operations 
  • Werkt bij Dormio Resorts 
  • Kiest voor de playlistsong ‘Go your own way‘ 

Dormio’s eerste ‘winst’

Op Dormio Resort Maastricht spreken we met Serge van der Heijden, Director Operations van Dormio Resorts & Hotels. Dormio koos in 2017 voor FMIS WISH. Serge: “De manager van de technische dienst had eerder al met de software gewerkt. Hij liet ons de mogelijkheden zien en we waren gelijk enthousiast, vooral omdat we op het gebied van onderhoud nog meer wilden professionaliseren. De eerste winst lag voor ons bij het stroomlijnen van de schoonmaak én het meldingenbeheer. Het is heel belangrijk dat onze gasten direct aan de bel kunnen trekken als er een lamp kapot is of als de wc verstopt is.

Facility Kwadraat ontzorgt. Dat past helemaal bij Dormio.

“FMIS WISH zorgt voor een accurate en gestructureerde vastlegging van klanten en storingen. Op een manier dat we die zonder administratieve rompslomp ook snel kunnen oplossen. De winst van de software op de langere termijn is dat het inzicht geeft in het meerjarenonderhoudsplan.”

Facility Kwadraat jubileumgesprek met Serge van der Heijden, director operations Dormio Resorts

Goed onderhoud betekent waardevastheid 

Behalve in Maastricht is FMIS WISH inmiddels ook geïmplementeerd op Dormio vakantieresorts in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje. De woningen op de resorts van Dormio zijn vooral in het bezit van particulieren. Serge: “Dankzij FMIS WISH kunnen we alle eigenaren op een hele professionele manier laten zien wat er de komende jaren aan de woningen zou moeten gebeuren. Wat je moet bijhouden om de waarde van je bezit te behouden en het liefst uiteraard nog te verhogen. Iedereen weet dat goed onderhoud goed is voor de waardevastheid van je woning. Een goed onderhouden woning is aantrekkelijker en zal het beter doen in de verhuur.

Oog voor detail met dashboard 

FMIS WISH levert daarbovenop ook belangrijke managementinformatie op. Op dit resort hadden we een tijd geleden ineens opvallend veel storingen aan de vaatwassers. Het dashboard van FMIS WISH liet zien dat de storingen te maken hadden met gebroken glas in de motor. Het bleek dat de wijnglazen in onze woningen niet goed in de korven pasten. We hebben besloten de glazen te vervangen en het probleem is opgelost.”

Dormio én Facility Kwadraat ontzorgen

Past het DNA van Facility Kwadraat bij dat van Dormio? Serge: “Dat gevoel heb ik zeker. Dormio betekent: onbezorgd leven. Zoals wij onze investeerders ontzorgen, zo ontzorgt Facility Kwadraat ons bij het meerjaren onderhoud. We zijn beiden platte en informele organisaties. En we houden van snel schakelen. Als er iets is, zetten we dat niet op een lijstje. Nee, we pakken het direct op. Wat ik in de mensen van Facility Kwadraat terugzie, is een handson mentaliteit, gefundeerd op kennis van zaken.
Tot slot, wat ik mooi vind is dat ze zichzelf blijven. Ze bewandelen hun eigen pad. Dat brengt me wel op een nummer dat ik graag op de playlist zet. ‘Go your own way’ van Fleetwood Mac.”

Naar Jubileum Playlist op YouTube

 

>> naar website Dormio Resorts en Hotels

Wish: Het meest toegankelijke Vastgoed en Facility Systeem