EXTRA VEILIGHEID MET TWEESTAPSVERIFICATIE IN FMIS WISH

Met de tweestapsverificatie optie in FMIS WISH kunt u uw accounts extra beveiligen. Het inloggen met de tweestapsverificatie ofwel tweefactorauthenticatie (2FA) verkleint de kans dat hackers toegang krijgen tot data in uw facility management software. U maakt namelijk gebruik van twee stappen tijdens de inlog. Een kleine moeite voor een hoop rust!

Tweestapsverificatie voor betere beveiliging

Gebruikt u gevoelige informatie, dan is de tweefactorauthenticatie een betere optie om gegevens af te schermen. Het verschil is dat u als software gebruiker iets invoert dat u weet, zoals een wachtwoord, maar ook iets wat u persoonlijk wordt toegezonden, zoals een code. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld de Google Authenticator of Microsoft Authenticator app installeren op uw telefoon of tablet. Deze apps tonen bij elke inlog een tijdgebonden code. Met deze toegezonden code identificeert u zich in WISH als geautoriseerde gebruiker. Een kleine moeite dus.

> Meer info over Google Authenticator
> Meer info over Microsoft Authenticator

Wachtwoordbeleid, standaard goed geregeld in FMIS WISH

De toegang tot WISH wordt standaard beveiligd door middel van een afgedwongen sterk wachtwoord en een gebruikersnaam. Waarbij in de applicatiebeheermodule wordt vastgelegd om de hoeveel tijd gebruikers verplicht hun wachtwoorden moeten wijzigen. Een goed wachtwoordbeleid hebben, is niet goed als je je er niet aan houdt. Daarom hebben we een aantal zaken standaard goed ingeregeld, zoals:

  1. Gedwongen invoer van sterke wachtwoorden
  2. Gedwongen en instelbaar wijzigingsbeleid, (standaard op 60 dagen)
  3. Instelbare interval op hergebruik van wachtwoord
  4. Hashen en salten van wachtwoorden
  5. In te stellen rechten via applicatiebeheermodule

Is een sterk wachtwoord niet voldoende? In sommige situaties niet. Want als uw wachtwoord in verkeerde handen valt, dan kunnen criminelen nog steeds inloggen in WISH. Of wanneer een oneigenlijke gebruiker met uw wachtwoord toegang krijgt tot uw account, kan hij zich voordoen alsof hij de eigenaar is van uw account. Daarom bieden wij u de optie tot het inschakelen van de tweestapsverificatie binnen uw facility management software (FM).

Audit logging voor informatiebeveiliging

WISH is een veilig cloud systeem voor het facility management (FM), dat vele extra’s biedt voor uw informatiebeleid, zoals de tweestapsverificatie en een dashboard voor audit logging. Ook de audit logging is in de huidige razendsnelle informatietechnologie van onmisbare waarde. Het interactieve dashboard biedt gedetailleerd inzicht in de wijzigingen die de gebruikers aanbrengen in WISH. Het logging dashboard komt tevens tegemoet aan de voorwaarden van kwaliteits- en informatienormeringen, zoals de ISO 27001 en NEN 7510. 

tweestapsverificatie  en audit logging

Vragen of demonstratie?

Wilt u meer weten over de tweestapsverificatie en WISH? Vraag gratis en geheel vrijblijvend een demonstratie of adviesgesprek aan. Dit kan natuurlijk ook online!

Vul hier uw gegevens in. Dan maken we direct een afspraak met u.

Ja, graag vrijblijvende demo!

Wish: Het meest toegankelijke Vastgoed en Facility Systeem